Fæstningsbyen København​: Selvom der bliver færre og færre spor tilbage i dag, så var København i århundreder, lige siden biskop Absalon opførte sin borg på en holm lige ud for Gammel Strand, været en befæstet by, som vrimlede med soldater fra de mange regimenter som var indkvarteret i byen og som påvirkede og dikterede livet i den på næsten alle måder.

Vi begynder på Kastellet/Nørreport/Slotsholmen/Rådhuspladsen/Christianshavn og bevæger os gennem København, hvor vi oplever de gamle kaserner, tilbageværende spor af byens befæstning, de nu næsten forsvundne militære ritualer, dramatiske kampe om København.. Og ikke mindst de morsomme, drabelige og sørgelige anekdoter fra soldaternes liv i byen.

Byen stinker​: Moderne sanitet (omend det af og til kan fejle) har i dag næsten udslettet mindet om at København engang stod helt uden sanitet og at byens borgere, på den snævre plads bag de nu forsvundne fæstningsvolde, bogstaveligt talt vadede rundt i skidt og møg, med alle de lyde, lugte og sundhedsskadelige følger det afstedkom.

 Vi begynder på rådhuspladsen og bevæger os gennem København, mens vi genopvækker lydene og lugtene af de erhverv, skikke og pladsmæssige forhold som var årsag til denne uhumske tilstand og hører undervejs mange morsomme og væmmelige anekdoter herom.

Ildløs i København​: Brande har til alle tider hærget i København. Lige fra de mindre enkeltstående, til de store, spektakulære og/eller altomfatende katastrofer.

 Vi begynder foran hovedbrandstationen bag Rådhuset og bevæger os gennem byen, mens vi genopliver nogle af de dramatiske brande som helt op til moderne tid har hærget byen, ser på sporene efter dem, hører om brandberedskabets udvikling.. og mange anekdoter om triste skæbner og absurde episoder der opstod når der var ildløs i København.

Fare, flammer, fjender (mix-emne)​: København har gennem århundreder været udsat for Fjendtlige og interne angreb, brande, epidemier og uhumske sanitære forhold.

Med start ved Rådhuspladsen tager vi på en vandring gennem byen, mens vi genoplever disse dramatiske og makabre begivenheder, som nok vil pille ved det ellers så romantiske glansbillede af København.