Tilkaldevikar

Specielt for skoler o.lign.

 

Hvis I står med en lærersygemelding og vil undgå spildtid/sende en klasse hjem, så har jeg et godt alternativt tilbud til jer:

Underholdende og lærerig undervisning indenfor historie og religion med udgangspunkt som følger:

Historie: alle historiske perioder for alle klassetrin.

Religion: kristendom, jødedom og Islam + oldnordisk, oldægyptisk og mesopotamisk religion, etc. for alle klassetrin.

Fremgangsmåderne er mange og fleksible. Herunder er der redegjort for hvordan det kan foregå:

a) Selvstændig undervisning (gerne længerevarende periode). Jeg vælger selv et emne med tilhørende opgaver og ekskursioner.

b) Vikariere for fast lærer i igangværende emne.

c) Gæsteunderviser i igangværende undervisning med et særligt emne.

 

Vikariering i andre fag

Jeg kan også vikariere i andre fag og give eleverne en, for faget relevant, historie-/religion-fortælling med tilhørende opgaver. Fordelen er at eleverne, i stedet for at skulle sendes hjem, eller sidde og lave ingenting, trods alt lærer noget og samtidigt får en aha-oplevelse.

Herunder er et par generelle eksempler:

Matematik: Jeg fortæller om oldægyptisk, eller græsk matematik, med sjove anekdoter og dets betydning for verdenshistorien, eller tilfældigt historie/religion-emne og stiller efterfølgende nogle relaterede matematik-opgaver.

Dansk: Jeg fortæller om et historie-/religion-emne relevant for det danske sprogs og ords udvikling, eller et tilfældigt og stiller derefter nogle relevante opgaver: skriv en genfortælling, find/gæt låneord, læs og forstå, etc.

Engelsk: Jeg fortæller om et historie-/religion-emne relevant for det engelske sprogs og ords udvikling, eller et tilfældigt og stiller derefter nogle relevante opgaver: skriv en genfortælling, find/gæt låneord, læs og forstå, etc..

Idræt: Jeg anvender en række øvelser baseret på militær- og brandmandstræning (let version). Kombineret med henvisning til historiske begivenheder.